fbpx Tävlingsledare | Golf

Tävlingsledare

Våra tävlingsledare för golfen

Vad skulle Más Amigos golftävlingar vara utan våra fantastiska och engagerade tävlingsledare? Här följer en presentation av våra fyra tävlingsledare.

Bosse Axberg


Ny tävlingsledare hösten 2019

Hur länge vi varit på Costa Blanca?

Hösten 2014 köpte min hustru och jag en lägenhet i La Mata. Sedan dess är vi medlemmar i Más Amigos och deltar regelbundet i golfen och andra aktiviteter.  Efter vår pensionering 2015 tillhör vi den privilegierade grupp människor som kan vistas upp till sex månader om året i Spanien. Vårt fasta boende har vi i Gränna. 

Vår golfbakgrund

Jag har under hela mitt liv yrkesverksamma liv växlat mellan arbete i skolan och inom idrotten. Idrott och motion, i alla dess former, och utbildning är något jag verkligen brinner för. Idag har Más Amigos-golfen med dess utmaningar och fysiska aktivitet i trivsam social samvaro en viktig plats för min livskvalitet och vardag. Redan i början av 70-talet var som jag idrottslärare med och introducerade golfen i Gränna och följde bildandet av Gränna GK liksom tillkomsten av golfbanan, även om jag själv blev aktiv golfare betydligt senare. 

Varför vi valt att engagera oss i Más Amigos golf?

Más Amigos-golfen är en naturlig mötesplats för aktiva och positiva människor. Jag har mött ett par riktigt goda och gamla vänner, som jag inte sett på många år, och även fått många nya vänner. Jag ser fram emot att vara med och utveckla Más Amigos-golfen. 


Peter och Lola Ohlsson

 


Tävlingsledare sedan hösten 2017

Hur länge vi varit på Costa Blanca?

Jag och Lola hittade vårt boende på Costa Blanca i Los Dolses 2013. Vi skulle ha det för att vistas i någon vecka eller två lite då och då. Tidigare så åkte vi på golfresor 3-4 gånger per år men kände att ett boende i Spanien med golf nära kunde vara ett alternativ. Vi trivdes så bra att vi utökade vår vistelse till 3-4 veckor i taget. Vår dotter och son skötte vårt företag medan vi vistades i Spanien. De skötte det så bra så att vi kände att de kunde få ta över. 2015 köpte de företaget av oss och sedan dess har vi varit i Spanien från september till maj. Vi åker hem till Sverige några korta resor för att träffa barn, barnbarn och titta till vårt hus i Sverige.

Vår golfbakgrund

Vi blev introducerade av en kompis som tog med oss med till Uppsala golfklubb 1986. Blev så intresserade att vi tog grönt kort, som vi fick på midsommarafton. Spelade vår första runda golf själva på förmiddagen i lätt regn. Sedan dess har det varit vår gemensamma hobby. Vi blev så bitna av spelet, och framför allt det sociala livet runt golfen.

Varför vi valt att engagera oss i Más Amigos golf?

Vi var med och spelade några tävlingar hösten 2013 och när legendarerna Sune och Kerstin slutade så fick vi en förfrågan. Vi har jobbat som tävlingsledare i Uppsala under många år så att det var naturligt att tacka ja. Vi hade ju slutat jobba i förtid och lite sysselsättning kunde vi tänka oss. Spela tävlingarna ville ju ändå göra. Sedan september 2017 har vi varit engagerade i tävlingarna och trivs med det. Man får ju lära känna så många trevliga människor tack vare golfen.


 

© Más Amigos, C/Capitán García Gea 17, 031 82 Torrevieja España - +46 10 252 97 60 - webmaster@masamigos.com - CIF: ESG53168118