fbpx Tävlingsledare | Golf

Tävlingsledare

Våra tävlingsledare för golfen

Vad skulle Más Amigos golftävlingar vara utan våra fantastiska och engagerade tävlingsledare? Här följer en presentation av våra fyra tävlingsledare.

Bosse Axberg


Ny tävlingsledare hösten 2019

Hur länge vi varit på Costa Blanca?

Hösten 2014 köpte min hustru och jag en lägenhet i La Mata. Sedan dess är vi medlemmar i Más Amigos och deltar regelbundet i golfen och andra aktiviteter.  Efter vår pensionering 2015 tillhör vi den privilegierade grupp människor som kan vistas upp till sex månader om året i Spanien. Vårt fasta boende har vi i Gränna. 

Vår golfbakgrund

Jag har under hela mitt liv yrkesverksamma liv växlat mellan arbete i skolan och inom idrotten. Idrott och motion, i alla dess former, och utbildning är något jag verkligen brinner för. Idag har Más Amigos-golfen med dess utmaningar och fysiska aktivitet i trivsam social samvaro en viktig plats för min livskvalitet och vardag. Redan i början av 70-talet var som jag idrottslärare med och introducerade golfen i Gränna och följde bildandet av Gränna GK liksom tillkomsten av golfbanan, även om jag själv blev aktiv golfare betydligt senare. 

Varför vi valt att engagera oss i Más Amigos golf?

Más Amigos-golfen är en naturlig mötesplats för aktiva och positiva människor. Jag har mött ett par riktigt goda och gamla vänner, som jag inte sett på många år, och även fått många nya vänner. Jag ser fram emot att vara med och utveckla Más Amigos-golfen. 


Peter och Lola Ohlsson

 


Tävlingsledare sedan hösten 2017

Hur länge vi varit på Costa Blanca?

Jag och Lola hittade vårt boende på Costa Blanca i Los Dolses 2013. Vi skulle ha det för att vistas i någon vecka eller två lite då och då. Tidigare så åkte vi på golfresor 3-4 gånger per år men kände att ett boende i Spanien med golf nära kunde vara ett alternativ. Vi trivdes så bra att vi utökade vår vistelse till 3-4 veckor i taget. Vår dotter och son skötte vårt företag medan vi vistades i Spanien. De skötte det så bra så att vi kände att de kunde få ta över. 2015 köpte de företaget av oss och sedan dess har vi varit i Spanien från september till maj. Vi åker hem till Sverige några korta resor för att träffa barn, barnbarn och titta till vårt hus i Sverige.

Vår golfbakgrund

Vi blev introducerade av en kompis som tog med oss med till Uppsala golfklubb 1986. Blev så intresserade att vi tog grönt kort, som vi fick på midsommarafton. Spelade vår första runda golf själva på förmiddagen i lätt regn. Sedan dess har det varit vår gemensamma hobby. Vi blev så bitna av spelet, och framför allt det sociala livet runt golfen.

Varför vi valt att engagera oss i Más Amigos golf?

Vi var med och spelade några tävlingar hösten 2013 och när legendarerna Sune och Kerstin slutade så fick vi en förfrågan. Vi har jobbat som tävlingsledare i Uppsala under många år så att det var naturligt att tacka ja. Vi hade ju slutat jobba i förtid och lite sysselsättning kunde vi tänka oss. Spela tävlingarna ville ju ändå göra. Sedan september 2017 har vi varit engagerade i tävlingarna och trivs med det. Man får ju lära känna så många trevliga människor tack vare golfen.


Tove Finne Røed


Turneringsleder sedan vårsesongen 2018

Hvor lenge har du bodd eller feriert på Costa Blanca?

Jeg og min avdøde mann har hatt leilighet i Villamartin siden 1999. Til å begynne med kunne vi bare være her i feriene våre, men da vi etterhvert var blitt pensjonister begge to, tilbrakte vi omkring 5 – 6 måneder her hver vinter. Vi valgte leiligheten her dels på bakgrunn av nærheten til golfbaner i området, og dels på grunn av klimaet rundt Torrevieja, som var veldig bra for min manns sykdom.

Hvordan er din golfbakgrunn?

Jeg begynte å spille golf i 1992, uten å vite noe som helst om spillet. Tror ikke jeg hadde sett en golfbane en gang. I løpet av forholdsvis kort tid ble jeg etter intens trening god nok til å være med på laget og representere Norge flere ganger i turneringen Marisa Sgaravatti Trophy, som arrangeres hvert år av European Senior Ladies Golf Association. 

Hvorfor har du valgt å engasjere deg i Más Amigos golf?

Da vi begynte å spille golf her nede, fant vi fort ut at det var Más Amigos som hadde de beste tilbudene på greenfee, og det at de også arrangerte turneringer på et seriøst nivå var med til å gjøre at vi valgte å melde oss inn. Jeg har deltatt i mange turneringer og golfreiser opp igjennom disse årene, og det har alltid vært godt organisert og vellykket!

Jeg må understreke at dette aktivitetstilbudet har betydd veldig mye for meg i de årene hvor min mann var alvorlig syk, og det betyr kanskje enda mer nå da han er borte. Det gir meg både sosial omgang og mye moro, og nå når jeg er mye alene er jo det veldig viktig.

© Más Amigos, C/Capitán García Gea 17, 031 82 Torrevieja España - +34 966 70 00 84 - webmaster@masamigos.com