fbpx Regler för golftävlingar | Golf

Regler för golftävlingar

Spelklasser och handicap-tillämpning för Más Amigos golftävlingar 2020.

Spelklasser

Vid minst 12 deltagare kan delning ske i A och B (herrar respektive damer). Om det finns minst 5 deltagare per klass, så kan delning ske i olika klasser.

Herrar
Herrar A  Upp till 17,9 i exakt hcp
Herrar B  fr.o.m 18,0

Damer 
Damer A  Upp till 21,9 i exakt hcp
Damer B  fr.o.m 22,0  

Ovanstående hcp-gränser är inte fasta utan endast riktlinjer. Målsättningen är att nå en fördelning med var klass cirka 50/50. Tävlingsledarna kan justera gränserna efter behov.

Priser

Varje klass skall ”bära” sig själv. Dvs. att om t ex det finns 5 deltagare i en klass så skall deras startavgifter finansiera den klassens priser. Målet är att var 3:e spelare får pris i varje klass. Första priset bör vara lika i alla klasser. Det gör till exempel att vid 5 deltagare i en klass så blir andra priset betydligt mindre än i andra klasser.

Handicap-justering

Sker via GIT/Golfbox. Det innebär att ditt nordiska handicap justeras automatiskt efter varje genomförd tävling och att även ditt CBA (Computed Buffer Adjustement) automatiskt räknas ut. Det innebär att man justerar den så kallade buffertzonen utifrån resultaten i tävlingen.

För att ditt handicap skall bli rätt är det därför mycket viktigt att du har rätt handicap i din hemmaklubb, då detta är det som registreras på ditt scorekort. Tävlingar eller handicap-grundande ronder utanför Más Amigos, eller andra av GIT/Golfbox automatiskt justerade ronder, (till exempel Club Nordico, Villamartin eller liknande) måste justeras av dig själv i din nordiska klubb.

© Más Amigos, C/Capitán García Gea 17, 031 82 Torrevieja España - +34 966 70 00 84 - webmaster@masamigos.com